dilluns, 30 de setembre del 2013

Llengua i llenguatge

Hola a tots!
 
Aquesta és la primera classe del primer curs de COED i hem estat parlant sobre la llengua i el llenguatge i sobre les seves diferencies.
 
La llengua és un sistema de signes orals (sons) propis d'una comunitat, en la qual no ha d'haver-hi característiques pròpies. Les llengües son autèntics monuments de la naturalesa. Dins d'aquestes s'hi troben diferents dialectes i registres: el col·loquial, l'estàndard i el formal.
 
També hi podem trobar diversos nivells, cadascun amb una propietat diferent d'una llengua. Aquesta és la classificació d'aquest aspecte:

- Pragmàtic ----> discurs o text.
- Semàntic -----> oració o paraula.
- Sintàctic ------> sintagma.
- Morfològic ---> morfema.
- Fonètic -------> fonema o so.

En canvi, el llenguatge és diferent. El llenguatge és més que un mitjà de comunicació. És omnipresent, és una facultat humana universal ja que tothom el posseeix d'una forma o d'una altre.

Els principals elements que defineixen el llenguatge són:

- L'organització de l'entorn.
- El pensament.
- La memòria (fa suport a la memòria).
- Autoexpressió (ens permet dialogar amb nosaltres mateixos, ens podem trobar per a reflexionar sobre alguna cosa).

I, les característiques del llenguatge com a facultat humana són:

- Do universal dels humans.
- Fa possible l'aprenentatge lingüístic.
- Marca els límits dels tipus de llenguüs que es poden adquirir.
- Es concreta en una llengua.




dimecres, 25 de setembre del 2013

Què són les Webquest?

Les Webquest són un mètode de treball basat en els recursos, utilitats i avantatges que ens proporciona Internet. Té l'objectiu d'exposar els coneixements d'un mateix, compartir les teves idees i intercanviar opinions amb altres persones que també formin part d'aquest món virtual.

Formen part d'un procés d'aprenentatge guiat, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, és a dir, per processar informació a partir de la percepció, el coneixement adquirit i les característiques subjectives que permeten valorar la informació.

Tot seguit us deixo un video sobre una escola d'Esplugues de Llobregat on hi treballen les webquest sobre un tema concret: Les constel·lacions zodiacals.

Edu3.cat
">

Presentació personal

Hola, em dic Adriana García, tinc 18 anys i estic cursant primer d'Educació Infantil a la Universitat Blanquerna.
He creat aquest blog ja que forma part d'una de les assignatures que tenim en aquest primer semestre: GTIC. Durant aquest període de temps aniré penjant diferent informació sobre aquest àmbit i, sobretot, relacionada amb l'Educacio Infantil.

Espero que us agradi.