dissabte, 19 d’octubre del 2013

Activitat d'analitzar un blog

Aquest cop el professor ens ha proposat una activitat interessant. Analitzar un blog per poder veure què hi ha, amb quins apartats està dividit, etc. i, si cal, poder-lo comparar amb el nostre.

Jo he escollit un blog sobre educación infantil: El bloc de nens i nenes de la cuca fera.

Hem hagut d'analitzar:


·         Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....): Els mestres publiquen diferents activitats que fan els alumnes d’infantil a les classes o excursions realitzades al llarg del curs. També expliquen el que es treballa amb cada activitat i quina és la seva finalitat. Juntament amb cada entrada hi penjen fotos perquè els pares dels alumnes ho puguin veure.
 

·         Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: És un blog que forma part de la secció de blogs “més enllà de l’aula” on el podem classificar a blogs de centre. Els blogs de centre poden presentar diverses modalitats. Generalment consisteixen en revistes digitals, que contenen textos informatius, d’opinió, de creació, testimonis gràfics d’activitats realitzades dins o fora del centre. En els blogs de centre es recorre habitualment a arxius multimèdia, propis o referenciats des de magatzems de continguts.


·         Qui els publica? Totes les entrades les publiquen els mestres del centre. A vegades decideixen la mestra i els alumnes el que es vol escriure al blog. Això és pot veure a partir de la persona en que estan escrites les entrades.

·         Hi ha alguna estructura en el bloc? El blog està estructurat en cinc parts, que són les cinc classes diferents del centre. A cada apartat hi ha la informació concreta de cada classe. Al lateral dret hi trobem diferents arxius classificats pels mesos de l’any on podem veure que aquest blog ha sigut creat l’any 2010 fins ara. Més a baix d’aquesta barra lateral hi han els comentaris recents que s’han fet i una llista de blogs.

·         Quina plataforma utilitzen? El blog és XTEC Blocs que utilitza com a base la plataforma Wordpress. Es tracta d'un espai perquè tant els docents com els centres puguin crear el seu propi blog, utilitzan el nom d'usuari i contrasenya del portal xtec.cat. 

·         Com són les entrades? Les entrades són simples i entedores. A cada entrada, a part de l’explicació del contingut realitzat a classe, hi adjunten  tres o quatre imatges on es veu gràficamen com els alumes realitzen la tasca. També hi introdueixen un enllàç amb el nom de "fotos" on els pares hi poden trovar totes les fotos que s'han fet al llarg de l'activitat. 

·         Quines competències s’hi treballa? En aquest blog s'hi treballen les diferents activitats, les quals van encamiades a un fi pedagogic per l'educació dels infants. A totes les actovitats realitzades i explicades en el bloc la mestra indica el que treballen.


·        Hi ha comentaris? Si que hi han comentaris. La majoria de comentaris són realitzats pels pares dels alumnes agraïnt la feina dels mestres i l'enorabona per les activitats que realitzen al centre.  

·         A qui va dirigit? Tots els continguts van dirigits als pares i mares dels alumnes del centre. 

·         Hi ha blocroll? Si que hi ha blocroll. A la barra lateral enllaça 6 blocs amb el títol: Llista de blocs. Tots aquests blogs enllaçats són de temàtiques diferents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada