dimarts, 22 d’octubre del 2013

Documentar, una mirada nova

Bon dia. Avui a classe de seminari hem treballat el llibre Documentar, una mirada nova. En aquest llibre el podem dividir en dos parts ben diferenciades. 
 
A la primera part hi trobem informació, no gaire extensa, del que vol dir documentar en l'àmbit educatiu i d'altres coneixements semblants que han servit per complementar aquesta informació. Després de llegir-ho amb atenció puc afirmar que el fet de documentar és recollir tot el que fan els infants en el seu dia a dia a la llar d'infants o a l'escola amb explicacions, diferents punts de vista, imatges, anècdotes, arguments, etc., amb l'objectiu d'anar-ho guardant any rere any per després poder observar el procés que ha fet l'escola, les activitats realitzades durant aquests anys, les diferents conductes i sobretot, per poder documentar bé els pares dels infants i, en aquest cas, els lectors d'aquest llibre.
 
A la segona part d'aquest llibre ens mostren trenta mirades que mostren trenta situacions on els infants són protagonistes, aquest és el fet de documentar. He pogut llegir trenta històries d'infants d'una mateixa llar d'infants completament diferents, diferents activitats, diferents actuacions per part dels infants, diferents punts de vista i sobretot moltes imatges que t'ajuden a comprendre amb més facilitat el text i la manera correcte de documentar.
 
Des del meu punt de vista, documentar és una tasca molt difícil que han de realitzar els mestres ja que han d'observar al cent per cent tot el que passa a l'aula sense perdre cap detall i, alhora, estar atents a les activitats i problemes que puguin tenir els infants en cada moment.

Recomano llegir-lo a les persones interessades. És molt interessant!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada