dilluns, 30 de desembre del 2013

Tancament del blog i comiat

Segurament aquesta serà la última entrada que realitzaré en aquest blog i m'agradaria acomiadar-me de tots i totes els que m'heu llegit i de les dos assignatures principals d'aquest blog: GTIC i COED.
 
Aquest primer semestre de la meva vida uiversitària ha estat molt intens, ple de noves experiències i de nous sentiments. Aquest blog ha estat una de les moltes coses que he pogut aprendre durant aquests quatre mesos i m'ha servit per a no perdre el fil de les assignatures i ser constant en el meu treball i en les tasques proposades per la Universitat, entre d'altres. També ha estat molt important per a poder millorar a l'hora de redactar i reforçar una mica més l'ortografia, element molt important en la carrera d'Educació Infantil.
 
Gràcies a aquesta assignatura i al blog he pogut conèixer diverses eines de treball molt útils i senzilles, algunes més que altres. Aquestes eines m'han ajudat a realitzar les diverses tasques que he hagut de fer durant d'aquest semestre.
 
Encara que no segueixi publicant novetats en aquest blog, no l'eliminaré ja que així pot servir per altre gent o bé per els alumnes que vindran nous l'any que ve. També em servirà per, d'aquí uns mesos o anys, poder veure totes les activitats dutes a terme en aquest primer semestre i les meves primeres sensacions, explicades en algunes de les entrades.
 
Gràcies per llegir-me i espero que us hagi servit tota la informació amb la que he anat creant mica en mica aquest blog.

dissabte, 28 de desembre del 2013

Scratch

Scratch és un programa nou que ens ha ensenyat el Jordi a a classe de GTIC. És un programa on els infants poden crear les seves pròpies histories interactives, jocs i animacions a partir d'una compte creada per a Scratch. Un cop realitzada la teva historia, el programa et dona la possibilitat de compartir les teves creacions amb altres usuaris.

Es creen les històries a partir d'unes possibles ordres que has d'anar donant al teu personatge, les quals es mostren dins del programa:



Un cop tens tots els passos que ha de realitzar el teu personatge en ordre, fent només un click, les realitzarà i podràs observar la teva creació completa i, si ho vols, compartir-la amb els demés usuaris. Perquè la historia quedi més elaborada també hi ha la possibilitat d'afegir textos i sons.
 
Aquest programa també està pensat per a joves ja que ajuda a pensar creativament i raonar sistemàticament. Per exemple, el professor ens va fer dibuixar un triangle equilàter a través de diferents ordres donades al nostre personatge del programa. 
 
Aquí us deixo un tutorial per veure tot el que us he dit en directe i en moviment. D'aquesta forma sempre s'entén millor.
 
 

dijous, 26 de desembre del 2013

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. Benjamin Bloom.

Aquesta va ser la última classe de GTIC, enfocada i dedicada a Benjamin Bloom. Aquest, psicòleg educatiu, va propagar un altre tipus de conceptualizació de l'aprenentatge amb ordinador i, a partir d'aquest pensament, va crear una classificació de les activitats educatives: la taxonomia de Bloom.
Aquí us deixo una taula de les habilitats cognitives definides per Bloom:

http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg

A l'esquerra podem observar la classificació que va realitzar a l'any 1956 amb els substantius que es mostren, els quals anaven de més senzilles a més complexes (de dalt a baix). En aquest mateix any es van definir tres dominis: el cognitiu, l'afectiu i el psicomotor (el que hem treballat a classe ha estat el cognitiu). I, a la dreta, podem observar la classificació de verbs realitzada a l'any 200, els quals també anaven de mes senzills a més complexos.
Uns anys més tard, al 2008 la taxonomia de Bloom va tornar a estar revisada perquè s'apliquessin les noves realitats de l'era.

Exercici de classe:

Les etiquetes

Les etiquetes són un element molt important a les pàgines web i més en el blogs com aquest el qual esteu llegint. Ajuden a estructurar el blog en diferents temàtiques segons les entrades del blog. També és un bon mètode per a trobar la informació desitjada dins del blog d'una forma ràpida i senzilla ja que totes les etiquetes apareixen a la barra lateral del blog:
 

Aquestes etiquetes són del meu blog però també és poden afegir en diferents formats, com per exemple, en format de llista o amb el mateix que aquest però sense els números al costat de cada etiqueta.
 
Per afegir aquest element dins del teu blog primer cal anar a:
Un cop dins de disseny, cliquem on posa "afegir gadget", on hi apareix un llistat d'opcions que pots afegir al teu blog i, entre elles, s'hi troba l'opció d'afegir les etiquetes.
 
Ara ve el pas d'escriure les etiquetes dins de cada entrada del blog. Per a fer aquest pas hem d'estar dins d'on creem l'entrada i, al lateral dret, hi ha una opció que posa "etiquetes". Només s'han d'escriure les etiquetes que un desitja, com per exemple les que estan en color blau, son les que he anat escrivint jo a mida que anava actualitzant les diferents entrades que conté el meu blog.
 

 
 
 
Espero que us hagi servit i que us sigui fàcil afegir etiquetes en el vostre blog!

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador: les 4 metàfores de Charles Crook.

Segons Charles Crook una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb ordinador es fonamentada en metàfores, les quals expliquen com la tecnologia ens pot ensenyar o ens pot ajudar a aprendre. Aquestes metàfores son:


1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor.

L’ordinador, en aquest cas, adopta el paper de mestre. S’utilitza per explicar com es fa alguna cosa, et fa fer pràctiques i les corregeix i, depèn del programa, podràs realitzar diferents opcions i tasques.
 
És un mètode d’ensenyament més didàctic ja que hi han més jocs relacionats amb els temaris que es treballen a classe. És un bon mètode per aplicar a la classe per a canviar una mica el mètode tradicional de treballar a l’aula.

En diferència a les fitxes tradicionals, aquest mètode aporta so, vídeos i més elements multimedials. A través de l’ordinador, l’activitat és infinita.

Un exemple que vam posar a pràctica a classe va ser Jclic.


http://ca.wikipedia.org/wiki/JClic



2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne.

Aquesta metáàora està centrada només en l'alumne. Ell és qui controla i ensenya a l'ordinador donant-li les instruccions que ha de realitzar per a la tasca.

Un programa que hem utilitzat a classe que desenvolupa aquesta metàfora és Scratch. Es tracta de controlar un animal o objecte i anar-li donant instruccions perquè es vagi movent amb la finalitat de poder construir una petita historia.





 

 
3. La metàfora de laboratori: l'ordinador com a simulador. 
Els simuladors permeten un prenentatge per descoberta. Amb l'ordinador com a simulador la llibertat de l'usuari és més limitat. Un exemple de simulació el podem trobar en el programa Crayon Physics:
 





4. La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina.
 
L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària.

Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.


A continuació us deixo una petita activitat que hem hagut de realitzar sobre les quatre metàfores. Es troba penjada a la página del programa Scribd.com

 

dilluns, 23 de desembre del 2013

El bon comunicador

Hola a tots!

Aquesta és una tasca que hem hagut de realitzar en grups de 5 o 6 persones. Es tracta de pensar qui és un bon comunicador per a nosaltres i seguir-lo durant dos mesos i mig, fins a l'entrega del treball. Amb el meu grup vam escollir a Risto Mejide com a bon comunicador.

Seguidament us deixo dos links. En el primer hi podreu trobar el seguiment de tot el treball que hem anat fent durat aquests mesos, i el segon és el lloc de la publicació d'aquest seguiment:

1. https://docs.google.com/presentation/d/1gTtGSIN6CaMJVneiZthM0M4oNCoANde0P8XDDjV0M_I/edit?usp=sharing

2. http://grup1boncomunicador.blogspot.com.es/
http://ecodiario.eleconomista.es/interstitial/volver/edarlingnov13/flash/4501831/index.html
Amb aquest treball ens ha servit per posar en pràctica tot el que hem anat aprenen durant el primer semestre i tots els programes que hem anat utilitzant. També hem millorat a l'hora de ser constants ja que aquest treball ho requeria, el seguiment havia de ser continu i constant.

 


Cal dir que ens queden moltes coses per aprendre i millorar en comparació d'altres grups de casse.

 
 

 


dissabte, 21 de desembre del 2013

Últimes recitacions poètiques

En aquesta segona i última classe sobre les recitacions poètiques em va tocar a mi sortir davant del públic, amb la Mar Hosta, la meva parella.
 
Creia que teníem més avantatges i possibilitats de recitar millor el poema, ja que a la classe anterior, juntament amb la professora, vàrem nombrar aspectes a millorar sobre les recitacions passades.
 
El nostre poema que vam escollir ja que ens va agradar molt va ser "Cal que neixin flors a cada instant" de Lluís Llach:


Fe no és esperar,
fe no és somniar.
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.
Fe és un cop de falç,
fe és donar la mà.
La fe no és viure d'un record passat.

No esperem el blat
sense haver sembrat,
no esperem que l'arbre doni fruits sense podar-lo,
l'hem de treballar,
l'hem d'anar regant,
encara que l'osada ens faci mal.

No somniem passats
que el vent s'ha emportat.
Una flor d'avui es marceix just a l'endemà.
Cal que neixin flors a cada instant.

Fe no és esperar,
fe no és somniar.
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.
Fe és un cop de falç,
fe és donar la mà.
La fe no és viure d'un record passat.

Enterrem la nit,
enterrem la por.
Apartem els núvols que ens amaguen la claror.
Hem de veure-hi clar,
el camí és llarg
i ja no tenim temps d'equivocar-nos.

Cal anar endavant
sense perdre el pas.
Cal regar la terra amb la suor del dur treball.
Cal que neixin flors a cada instant.
 
Al principi estàvem un pel nervioses però a mida que l'anàvem recitant aquests nervis anaven desapareixent. Vam quedar molt contentes de la nostre recitació ja que creiem que ho hem fet bastant be. Al saber-nos molt bé el poema ens ha donat seguretat en nosaltres mateixes i en la nostre tasca a realitzar, per tant vam tenir una bona entonació i vocalització. El to també era l'adequat per a que ens pogués sentir tota la classe.
 
L'únic aspecte a millorar va ser la mirada. Vaig estar quasi tota l'estona mirant a un punt fix per poder concentrar-me més en comptes de mirar el públic.
 
Per finalitzar la classe vam fer una activitat de pronunciació de la lletra "ll". La classe es va dividir en dos grups, els que crèiem que si que la pronunciàvem bé i els que no per tal de comprovar-ho i que cadascú acabes en el grup corresponent.

divendres, 20 de desembre del 2013

Primeres recitacions poètiques

Avui ha estat la primera classe en que han començat a recitar alguns poemes. Aquesta tasca la podíem dur a terme individualment o en parelles, aquesta tria era la nostre decisió.
 
Ens hem posat en semicercle per a fer una classe més propera i què qui surti a recitar se sentí més arropat pels seus companys, els quals, un d'ells faria d'apuntador.
Què és un apuntador? Doncs és una persona que ajuda al recitador en el cas de que s'entrebanqui o s'oblidi d'algun fragment del poema.
 
Qui sortia davant de a classe a recitar el seu poema podia decidir la postura del públic. Per exemple, la majoria de parelles ens han demanat que tanquéssim els ulls, així se sentitien més tranquils a l'hora de recitar. D'altre banda, amb aquest fet, el públic també es pot centrar únicament amb les paraules del poema i amb la manera en que ha estat recitat.
 
Al final de la classe hem corregit alguns errors per poder millorar a l'hora de recitar un poema. Els interioritzaré ja que, d'aquí a dos setmanes, hem toca a mi recitar el meu poema amb la meva parella Mar Hosta.
 
 
 

http://biblioteca24de4.blogspot.com.es/

Preparació de la poesia

A l'assignatura de COED (Comunicació Oral Escrita i Digital) ens han proposat una nova tasca, recitar un poema davant de la classe i la professora.
 
Ens van ensenyar un petit vídeo d'una nena d'uns 5 anys recitant un poema bastant llarg pels vols de nadal. A partir d'aquí la professora ens va donar un missatge bastant motivador: "Si aquesta nena de 5 anys ha pogut aprendre aquest poema i recitar-lo tan bé, vosaltres també podeu i, inclús, de més complicats".
 
Per poder recitar-lo sense complicacions ens van fer aprendre, a la mateixa hora de classe, un travallengües, i dir-lo cada vegada més ràpid fins que ens surtis de tot bé i no ens entrebanquéssim en cap moment. Aquest travallengües era:
 
"Una gallina xica tica mica camacurta i vallarica va tenir sis polls xics tics mics camacurts vallarics si la gallina no hages estat xica tica mica camacurta i vallarica els sis polls no hagesin estat xics tics mics camacurts i vallarics"
 
L'últim concell que vam rebre a aquella classe va ser què, alhora d'aprendre el poema, l'hem de recitar mentre fem altres coses. Si al fer-ho pots dir el poema sencer i sensecap complicació voldrà dir que l'han interioritzat i estàs preparat per recitar-lo sense problemes.

http://www.fotolog.com/nurinu_nurinu/







dijous, 19 de desembre del 2013

Què és la poesia?

http://pulcinella291.forumfree.it/
 
 
 
La professora de COED ens va preguntar: "Què es per a vosaltres a poesia?".
 
El que volia amb això no era escriure una definició del que era per nosaltres la poesía  sinó representar-ho mitjançant un dibuix o més d'un. Per exemple, jo vaig dibuixar una nota musical, la clau de sol, una flor i un núvol. És el primer que se'm va venir al cap al escoltar la paraula "poesia".
 
Un cop tothom tenia dibuixat el que per a ell representava havíem de passar, un per un, per davant de la classe per a que tothom ho pugues observar i veure el que significava la poesia per a altres persones. Personalment vaig veure que molts dels dibuixos coincidien.
 
Per acabar el tema sobre la poesíi més endavant haurem de recitar un poema davant de tota la classe per tal d'entendre la poesia, si pot ser, de maneres més diferents a la que un ha pensat en la classe d'avui.

dimarts, 17 de desembre del 2013

Eines de suport al pensament

Mapes conceptuals

Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak i han estat una tècnica fonamental per a representar el pensament a l'educació.
És un recurs esquemàtic que serveix per resumir conceptes. Aquó podeu veure un exemple d'una activitat realitzada a classe de GTIC. Hem creat un esquema a partir d'un text "El dinar de nada". Aquesta tasca l'hem dut a terme amb el programa CmapTools, el qual és molt senzill d'utilitzar.

Per a que esdevingui un bon esquema no haurà de tenir frases llargues i haurà d'estar ben organitzat.

Text:

El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.




El dinar de nadal




Fluxogrames:

És un recurs que s'utilitzar per organitzar procediments amb una única finalitat, resoldre un problema. Amb aquesta eina es poden representar els procediments que estan encaminats a resoldre un conflicte, o bé, una situació.

Els fluxogrames parteixen d'una simbologia molt característica:

1. Inici o final del procés.
2. Instruccions o passos a seguir.
3. Decisions a prendre.


Per a fer un fluxograma, el programa més freqüent és el Gliffy.











dilluns, 16 de desembre del 2013

La competència comunicativa

Components de la competència comunicativa:
 
- Competència lingüística o gramatical. És la que fa referencia al domini del codi lingüístic i s'ocupa del nivell fonològic, morfològic, sintàctic, lèxic i semàntic.
 
- Competència sociolingüística.. fa referencia a les regles socioculturals d'us i s'ocupa de la situació dels participants, el propòsit de la interacció, de les normes i de les convencions.
 
- Competència discursiva. Fa referencia a la combinació de normes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere. S'ocupa de la cohesió de la forma i de la coherència en el significat.
 
- Competència estratègica. fa referencia a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que s'utilitza per a compensar diferències provocades per limitacions i insuficiències, i per afavorir l'efectivitat de la comunicació.

dissabte, 14 de desembre del 2013

El discurs

Estructura del discurs:
 
- Introducció. És el pas més important per poder guanyar-se al públic, si la presentació comença bé, segurament acabarà bé. Dins d'aquest primer apartat ha d'haver-hi la presentació del tema i els seus objectius.
 
- Desenvolupament. És l'apartat on es transmeten les informacions al públic en un cert ordre cronològic.
 
-Conclusió. És un és realitza la síntesi final i el tancament del discurs. La ment de tot el públic és quedarà amb la idea final, amb la síntesi.
 
La llengua del discurs expositiu:
 
Les seves característiques són:
 
- Neutre, precisa i accessible.
- No està influïda per la prosa escrita o tècnica.
- Hi han definicions dels termes.

dijous, 12 de desembre del 2013

Característiques de la llengua oral formal

Dins de les característiques de la llengua formal escrita hi trobem tres trets: contextuals, textuals i lingüístics.
 
Trets contextuals
 
Dins d'aquest apartat trobem les següents característiques:
 
- Són de caràcter no universal i d'aprenentatge escolar, és a dir, aquest tret no es desenvolupa sense un treball previ. Hem de saber parlar de diferents maneres en les situacions corresponents, com per exemple, amb un professor, amb els teus pares, amb els amics, etc. Tothom pot arribar a persuadir si té les suficients estratègies per a fer-ho.
 
- La contextualització és acústica, efímera i produïda en temps real. Els sons es produeixen en aquell mateix moment, sobre la marxa.
 
- És de context compartit, amb una comunicació relativament unidireccional. Diem que és compartir ja que l'espai entre l'emissor i receptor és el mateix.
 
Trets textuals
 
Posseeix les següents característiques:
 
- És formal i generalment monologada. Sol haver un únic interlocutor i diversos oients.
- Informativa, planificada i de temes sovint especialitzats.
- Repetitiva i amb una intervenció fonamental dels llenguatges no verbals. Aquest fet remarca l'expressió corporal.
 
Trets lingüístics
 
Els podem caracteritzar en:

- Paper fonamental dels trets suprasegmentatl, és a dir, els que tenen a veure amb la veu i el ritme. Són els que aconsegueixen mantenir l'atenció.
- Ocurrència d'elements díctics, interrogacions, exclamacions, interjaecions, el·lipsis, etc.
Té una correcció normativa i utilitza la varietat estàndard.

dilluns, 9 de desembre del 2013

Identitat i territori

Hola a tots!

En aquesta entrada us parlaré d'un treball que hem hagut de realitzar per parelles. Aquesta tasca és diu "Identitat i territori" i consistia en trobar alguna cosa o fet en comú amb la teva parella, que hagués marcat la teva vida i la del teu company o companya. Un cop fet el treball l'hem hagut d'exposar davant la classe.

Jo, aquest treball el vaig realitzar sobre el ball, amb la meva companya i amiga Claudia Fernández.

Primer de tot vam voler explicar, de forma resumida, quins tipus de balls hem fet al llarg de la nostre infància i adolescencia. Després el que és per nosaltres el ball i el que ha influït en les nostres vides. Creiem que el ball és una forma molt divertida de fer esport i a la vegada de deixar anar la imaginació i l'esperit de creació.

Finalment vam tancar l'exposició amb una conclusió sobre el ball, formulada a través d'un video que vam incloure a la presentació i que ens va fer relexionar: "El ball i la música no entenen d'etnies ni de religións"

Personalment el ball m'agrada molt com a mètode per fer esport, com ja he esmentat anteriorment, però també és una forma amb la qual em puc oblidar de tots els problemes que pugui tenir i aïllar-me del món per uns moments. Quan sona la música m'incita a ballar i  a pasar-m'ho bé.

Aquí us deixo el nostre treball perquè l'hi pogueu donar un cop d'ull! Fixeu-vos que està creat amb el programa Prezi, explicat en una entrada anterior del meu blog.


La Viquipèdia

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure, és a dir, pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions per qualsevol persona. Aquesta enciclopèdia està mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre, donant suport a un interès públic o privat sense propòsits comercials.

Tots els articles que estan penjats a la Viquipèdia han estat elaborats per usuaris d'arreu del món, els quals també poden editar d'altres que no siguin seus. Les contribucions anònimes són poques en comparació amb les contribucions dels usuaris registrats. Així, mica en mica, es va creant una gran enciclopèdia lliure online plena de coneixements aportats de diferents parts del món. Actualment és l'obra de referencia més gran i popular a Internet.

Per aprofunditzar en aquesta web, trobem tres característiques fundamentals que defineixen conjuntament la seva funció a Internet:

  • És una enciclopèdia, entesa com a suport que permet la recopilació, l'emmagatzematge i la transmissió de la informació de forma estructurada.

  • És un wiki, de manera que, amb petites excepcions, pot ser editada per qualsevol.

  • És de contingut obert.

Resumint, la Viquipèdia té 5 pilars fonamentals, ela quals són:

  • La Viquipèdia és una enciclopèdia.

  • La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral".

  • La Viquipèdia és de contingut lliure.

  • La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta.

  • La Viquipèdia no té normes inamovibles.
Aquí us adjunto un link on hi podreu trobar més informació sobre els 5 pilars fonamentals: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Els_cinc_pilars

ACTIVITAT AMB LA VIQUIPÈDIA

He realitzat el treball col·laboratiu amb la Viquipèdia amb la meva companya Paula Ballesté. El que vam fer va ser modificar un article que parla sobre Sant Pol de Mar, un poble del Maresme, no gaire lluny de Barcelona.

Primer de tot per poder modificar articles o crear-ne de nous has de crear un compte a la Viquipèdia o, si ja el tens creat, només caldrà iniciar sessió.

Un cop dins de l'article el podrem modificar a partir d'una pestanyeta situda a la barra de dalt del mateix article, on també hi ha la possibilitat de veure les modificacions que han fet altres usuaris i el codi:





Abans de modificar l'article constava d'aquesta informació a la part de la introducció:


 
 
Al adonar-nos que a Wikipedia (la Viquipèdia en castellà) hi havia més informació sobre aquest tema vam deidir traduir-la per a poder-la afegir en el article en català. Aquest va ser el nostre resultat:
 
 
 
Finalment, per a poder acabar correctament aquesta tasca abans de gurdar-la, la Viquipèdia ens demanava guardar la modificació juntament amb un resum del que havíem realitzat al article de tal manera:
 
 


Despres de fer aquest petit treball he arribat a la conclusió que un dels avantatges més importants de la Viquipèdia és aquest, poder modificar articles que no són teus, sempre i quan es faci amb coherència i raonament. Aquest fet dona la possibilitat d'anar millorant aquesta enciclopèdia en línia mica en mica on tothom i pot aportar el seu granet de sorra.


divendres, 6 de desembre del 2013

El programa Wordle

És una aplicació per crear núvols de paraules a partir de les que nosaltres indiquem. Una paraula quedarà més gran depenent dels cops que l'escribim, si l'escibim més cops voldrà dir que per a nosaltres o per el context en el qual hi treballem, aquesta paraula tindrà un significat més important que d'altres. També hi podem escriure un fragment de text perquè el programa te'l col·loqui amb forma de núvol i és remarquin soles les paraules més freqüents.
 
Aquesta eina ens dona la possibilitat de poder canviar la lletra, el format, la direcció en que es col·loquen les paraules i inclús es poden eliminar paraules si alguna cosa no t'acava de convèncer.
 
Un element molt important d'aquest programa és que no cal registrar-se per a poder crear un Wordle i , també pots veure'n d'altres al mateix temps.

El programa Padlet

El Padlet és una versió digital dels suros que fem servir avui en dia a casa nostre.
 
Padlet és una aplicació d'Internet que permet a les persones exposar i expressar fàcilment les seves idees sobre un tema en concret. Funciona com un full de paper en línia on la gent pot posar qualsevol contingut com imatges, vídeos, documents, textos, etc., en qualsevol lloc de la pàgina, juntament amb qualsevol persona i des de qualsevol dispositiu. Amb aquesta eina també es poden realitzar treballs de forma ordenada i, sobre tot, sintetitzada.
 
És com un wiki multimèdia a temps real.
 
Els avantatges que té aquest programa es que no cal "password", és una web molt senzilla i es pot compartir amb tothom que tingui l'enllàç.
 
Aquest programa, centrat amb nens d'infantil, és molt útil i còmode ja que no han de portar certa informació proposada pel professor de casa a l'escola i de l'escola a casa. Penjen la informació al suro per compartir-la amb la classe i amb el professor.

El programa Glogster


Glogster és una xarxa social que permet als usuaris crear cartells interactius lliures . Es veu un cartell amb el qual els lectors poden interactuar amb el contingut . La majoria d'usuaris registrats són joves, ja que aquest programa es fa servir majoritariament per a l'educació. Ara bé, també s'utilitza per a la publicitat, entre altres.
 
 Glogster EDU va ser llançat el 2009 per servir a la comunitat educativa . Glogster EDU permet als professors i alumnes a utilitzar GLOGS com a auxiliars d'instrucció i compartir les seves GLOGS en aula virtual privada .
 
L'usuari pot inserir el text , imatges , fotos , àudio, vídeos , efectes especials i altres elements en els seus cartells per generar una creació multimèdia en línia. Aquests poden ser compartits amb altres usuaris en el lloc, adjuntats en els wikis o blocs externs i compartits a través de moltes xarxes socials, com per exmple Facebook i Twitter .
 
Els usuaris poden integrar recursos multisensorials dinàmics en tasques tradicionalment orientats a text.
 
 

Google Sites

Google Sites és una aplicació en línia que permet crear un lloc web i compartir la informació amb facilitat podent veure-la i editar-la un mateix grup de col·laboradors (o altres usuaris). Un element molt important que conté aquesta aplicació és que també hi pots incloure gatgets.

Els usuaris poden reunir en un únic lloc i de forma ràpida, informació variada on també s'hi poden incloure vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text.

Les característiques principals de Google Sites són:

  • Fàcil creació de plantilles.
  • No requereix programació com HTML o CSS.
  • Hi han plantilles de disseny disponibles.
  • Es poden manejar fàcilment els arxius.
  • També es poden manejar fàcilment els arxius adjunts.
  • Es pot personalitzar la interfície del lloc.
  • Fàcil creació de contingut multimèdia.
  • Designació de lectors i col·laboradors
  • Búsqueda amb Google dins del Google Sites
  • Creació d'intranets, pàgines de treball, projectes, etc.

Per poder treballar amb aquesta aplicació es necessita ser usuari de Google.

Aquí us adjunto un petit vídeo sobre com crear una pàgina web amb Google Sites. Espero que us sigui útil per als interessats!