dissabte, 28 de desembre del 2013

Scratch

Scratch és un programa nou que ens ha ensenyat el Jordi a a classe de GTIC. És un programa on els infants poden crear les seves pròpies histories interactives, jocs i animacions a partir d'una compte creada per a Scratch. Un cop realitzada la teva historia, el programa et dona la possibilitat de compartir les teves creacions amb altres usuaris.

Es creen les històries a partir d'unes possibles ordres que has d'anar donant al teu personatge, les quals es mostren dins del programa:



Un cop tens tots els passos que ha de realitzar el teu personatge en ordre, fent només un click, les realitzarà i podràs observar la teva creació completa i, si ho vols, compartir-la amb els demés usuaris. Perquè la historia quedi més elaborada també hi ha la possibilitat d'afegir textos i sons.
 
Aquest programa també està pensat per a joves ja que ajuda a pensar creativament i raonar sistemàticament. Per exemple, el professor ens va fer dibuixar un triangle equilàter a través de diferents ordres donades al nostre personatge del programa. 
 
Aquí us deixo un tutorial per veure tot el que us he dit en directe i en moviment. D'aquesta forma sempre s'entén millor.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada